Vredesutbrott

Definition

Vredesutbrott är störande eller oönskade beteenden eller känsloutbrott visas som svar på otillfredsställda behov eller önskemål. De kan också hänvisa till en oförmåga att kontrollera känslor på grund av frustration eller svårt att uttrycka ett särskilt behov eller önskan.

Alternativa namn

Utagerande beteenden.

Information

Vredesutbrott eller "utagerande" beteenden är naturliga under tidig barndom utveckling. barn har en normal och naturlig tendens att hävda sitt oberoende som de lär sig de är separata varelser från sina föräldrar.

Denna vilja till kontroll visar ofta upp som säger "nej" ofta och med vredesutbrott, som förvärras av det faktum att barnet inte kan ha ordförråd på ett tillfredsställande sätt uttrycka sina känslor.

Vredesutbrott i slutändan en uppmärksamhetssökande beteende. en strategi för att minimera längden och svårighetsgraden av ilska är att ignorera beteendet. så länge barnet sitter säkert och inte destruktivt, gå iväg till ett annat rum i huset kan förkorta episoden för nu dramat har någon publik. ibland barnet kommer att följa och fortsätta utbrott. inte prata eller reagera tills beteendet slutar. sedan, lugnt diskutera frågan och erbjuda acceptabla alternativ utan att ge efter för deras krav.

Vredesutbrott börjar vanligtvis runt ålder 12-18 månader, bli värre mellan 2 och 3 år, sedan minska snabbt fram till 4 års ålder, varefter de bör ses sällan. att vara trött, hungrig eller sjuk kan göra vredesutbrott värre eller oftare.

Se till att ditt barn äter och sover på sin vanliga tiderna. om ditt barn inte längre tar en tupplur, är det fortfarande viktigt att ha en lugn stund. liggande i 15-20 minuter eller vila med dig när du läser berättelser tillsammans på regelbundna tider på dagen kan förebygga vredesutbrott.

När ditt barn har ett temperament misshumör, är det viktigt att du behåller lugnet. Det hjälper att komma ihåg att vredesutbrott är normala - de är inte ditt fel, du är inte en dålig förälder, och din son eller dotter är inte ett dåligt barn. skriker eller slår ditt barn kommer bara att förvärra situationen. en lugn, fridfull svar och atmosfär, utan "ge efter" eller bryta den regel som du bara ställa, minskar stress och gör er båda att må bättre.

Komma ihåg att barn imiterar beteende. Du kan också prova mild distraktion aktiviteter som de tycker om eller försöka göra en grimas. Om du inte är hemma under en Tantrum, försök att bära ditt barn till en lugn plats som om bilen eller en paus rum, hålla honom eller henne säkert tills utbrott har upphört.

Andra metoder för att försöka förhindra vredesutbrott inkluderar:

  • Använda en upbeat ton när man ber barnet att göra något. får det att låta som en inbjudan, inte en order. till exempel "om du lägger din vantar och mössa på, kommer vi att kunna gå ut för att ditt spel grupp."
  • Göra reglerna räknas. kämpa inte över oviktiga saker som vilka skor barnet bär eller om han eller hon sitter i hög stol eller bälteskudde. säkerhet är det viktiga, som att inte röra en het spis, att hålla bilbarnstol spände, och inte spelar på gatan. som American Academy of Pediatrics experter uttryckte det, "medan [ditt barn eller förskolebarn] kommer att säga" nej "till allt ... bör du säga" nej "bara några gånger om dagen när det är absolut nödvändigt."
  • Erbjuda valmöjligheter när så är möjligt. Till exempel, låt ditt barn välja vilka kläder att bära och berättelser att läsa. ett barn som känner oberoende på många områden kommer att vara mer benägna att följa regler när det är ett måste. inte erbjuder ett val om man inte riktigt finns.

American Academy of Pediatrics rekommenderar att du ringer din barnläkare om:

  • Vredesutbrott bli värre efter ålder 4
  • Ditt barn skadar sig själv eller andra eller förstör egendom under vredesutbrott
  • Ditt barn håller hans eller hennes andedräkt under vredesutbrott, särskilt om han eller hon svimmar
  • Ditt barn har också mardrömmar, återföring av potträning, huvudvärk, ont i magen, vägrar att äta eller gå till sängs, ångest, eller överdriven klamrar sig fast vid föräldrarna
Innehåll:
  1. Definition
  2. Alternativa namn
  3. Information

Symptom

Vredesutbrott


På engelska

Temper Problem


Sjukdomar med symptomet