Värmevallningar

Definition

Värmevallningar, upplevs av många kvinnor och några män som ett resultat av kirurgisk, kemiska eller ålder-in producerade förändringar i östrogen nivåer, kännetecknas av en snabb uppgång och utsläpp av värme med svett, obehag och eventuellt rodnad. allt från lätt till svår intensitet, kan de föregås av en "aura-liknande" erfarenhet och kan följas av en senare känsla av kyla. med naturliga åldersrelaterade klimakteriet, kan vallningar börja så tidigt som två år före upphörandet av menstruationer och fortsätta så länge som fem eller fler år efteråt. Statistiskt är den genomsnittliga erfarenheten ca fyra år av värmevallningar av varierande intensitet.

Beskrivning

Ca 20% av kvinnor utan bröstcancer och 50-75% av kvinnorna som tog tamoxifen efter bröstcancer kommer enligt uppgift uppsöker en läkare råd för förvaltning av värmevallningar. för kvinnor utan bröstcancer, verkar detta vara en försiktig uppskattning, med tanke på att en annan källa konstaterar att så många som 75% av kaukasiska kvinnor perimenopausally erfarenhet med avseende värmevallningar, börjar i genomsnitt två år före upphörande av menstruation. i genomsnitt 85% av dessa kvinnor upplever värmevallningar i mer än ett år. Statistiken är blandade med avseende på hela varaktighet. en studie rapporterade att endast 20% av kvinnorna rapporterade fortfarande har värmevallningar efter fyra år, medan en annan rapporterade 25-50% av kvinnorna fortsätter att ha dem så länge som fem år. värmevallningar verkar vara vanligare bland afroamerikanska kvinnor än bland kaukasiska, japanska, latinamerikaner, kinesiska kvinnor, medan Maya indian kvinnor rapporterar inga symptom i samband med klimakteriet alls.

Värmevallningar kan föregås av ett förebud erfarenhet, eller uppsättning av tecken, av snabb hjärtfrekvens, ångest och yrsel eller svaghet. det är stor variation i upplevelsen av värmevallningar. som blixten tänds, det finns en känsla av plötslig värme som kan producera så lite som en Profilering av svett på överläppen, eller en plötslig och okontrollerbar dränka. den plötsliga känslan av värme kan följas av en kall, fuktig känsla som avdunstning av svett inträffar. episod kan vara från 30 sekunder till fem minuter, i genomsnitt fyra minuter redovisas. en klinisk källa rapporterade att patienter oftast beskriva uppkomsten av värmevallningar som kommer mellan två och fyra på morgonen, störa sömnen, vilket ofta resulterar i ett behov av att ändra nattlinne eller ens sängkläder, men en annan källa noteras att den vanligaste tidpunkten för debut var mellan sex och åtta på morgonen och sex och tio på kvällen.

En stressig händelse kan föregå den heta blixt och föra en dagbok över dessa händelser som ett sätt att identifiera triggers kan vara till hjälp. beroende på intensiteten, svårighetsgraden och timing, kan förlägenhet medföljer också varm blixt när andra vittnet plötsligt, omisskännliga tecken på erfarenhet. bröstcancer, för tidig uppkomsten av klimakteriet, snabbare uppkomsten av klimakteriet, tamoxifenbehandling hos kvinnor och antiandrogen behandling hos kvinnor och män, kan bidra till mer allvarliga och mer långvariga värmevallningar. en källa noterade att varje person individuellt kan själva uppleva en stor variation av symptom, beroende på deras unika biokemi, miljö, och psykosociala faktorer.

Orsaker och symptom

Den exakta orsaken och mekanismen för värmevallningar är inte klarlagd. vad som redovisas är att så östrogen nivåer är utarmade, antingen på grund av kirurgiska, kemiska eller naturliga åldersrelaterade förändringar, det område i hjärnan som reglerar flera funktioner bl.a. kroppstemperatur-hypothalamus-blir "förvirrad". den centrala kroppstemperaturen börvärde sänks, och tröskeln mellan acceptabla och nonacceptable nivåer kroppsvärmen lättare passeras. När detta inträffar skickas signaler till resten av kroppen av ett plötsligt behov att betala värme, åstadkoms genom en plötslig utsättning av svett från svettkörtlarna. studier visar mätbara stiger i hudtemperatur. andra hypotalamus signaler orsaka uppvaknanden ur sömnen, förändringar i blodtryck och hjärtfrekvens, och stater ångest (vakenhet), som om kroppen är i "kamp eller flykt"-läge.

En sammanfattning av gemensam åtföljande symptom är:

 • Sömnstörningar
 • Trötthet
 • Nattliga svettningar
 • Hjärtklappning
 • Irritabilitet
 • Kortsiktiga minnesförlust
 • Koncentrationsförmåga förändringar
 • Depression och weepiness
 • Okarakteristiskt ilska eller otålighet
 • Torrhet i ögon och vagina
 • Nedsatt libido och intresse för sex
 • Accelererad benförlust

Diagnos

I de flesta fall är diagnosen värmevallningar inte svårt. vad som kan vara svårt är att bedöma befintliga nivåerna av hormoner, förutse hur länge klimakteriet och klimakteriebesvär, och hitta säkra, effektiva behandlingsalternativ. släkthistoria, personliga medicinska historia, inklusive historia av graviditeter och förlossningar, en fysisk undersökning, till exempel diagnostiska bedömningar som blod workups för sköldkörteln och binjurarna (stresshantering) funktion, och hormonanalyser (blod eller saliv) kan rekommenderas. bentäthet testning, och beroende på historia, får mer regelbunden mammografi och tester PAP, men inte diagnostik av värmevallningar, blir lämpligt.

Behandling

Flera alternativa behandlingar är effektiva.

Fyto-(vegetabiliska) hormoner

Den mest proklamerade rättsmedel i denna kategori är silverax (Cimicifuga racemosa), wild yam (Dioscorea villosa), dong quai (Angelica sinensis), rödklöver (trifollium pratense), och lakrits (Glycyrrhiza glabra). även i denna kategori soja och två isoflavoner soja-genistein och daidzein. av alla dessa har silverax, wild yam, och soja visat störst effekt. De har också manat kontroverser.

Silverax kan vara den mest studerade av alla fytoöstrogener. i Nordamerika, har indianska kvinnor traditionellt använts den. det tyska provision e, vars stämpel av godkännande gör normativ användning av silverax kan ersättas rekommenderar, enligt en källa, att använda i högst sex månader i doser på 20-40 mg dagligen [i koncentrat]. förutom säkerhetsfrågorna, är användning av silverax av kvinnor också tar tamoxifen inte är lika effektiva på grund av konkurrens om platserna östrogenreceptor. för kvinnor som inte tar tamoxifen samtidigt, var den rapporterade förbättring jämfört med placebo i användningen av silverax 25-30%. med tanke på att placeboeffekten genererar en 30-50% förbättring, kan denna statistik betyda så mycket som en 75-80% minskning med silverax. annan kombination formler kan omfatta silverax på en icke koncentrerad och unstandardized produkt, och kan vara säkrare för längre perioder.

En studie för att undersöka en minskning av värmevallningar från användning av sojamjöl visade en minskning med 40%, 15% högre än placebo. dock betydande oenighet om ett östrogen-additiv effekt hos kvinnor med risk eller med en historia av bröst-eller livmodercancer, och hos män med risk för prostatacancer, optioner försiktighet. en studie konstaterade att sojaisoflavoner stimulerad tumörtillväxt och motsatte eventuella positiva effekter tamoxifen kan ha.

Dong quai rapporterades vara likvärdig med placebo med avseende på värmevallningar, med en rådgivande försiktighet. dong quai tillhör en familj av örter som innehåller warfarin (Waran)-liknande ämnen, och är därför kontraindicerat för användning i personer på Waran (warfarin) eller andra blodförtunnande läkemedel.

Wild yam och lakrits har både använts och rekommenderas för deras progesteron-liknande egenskaper. många av progesteron krämer receptfria har vild jams som en grundläggande källa ingrediens. många av dessa krämer innehåller även läkemedels-grade (koncentrerad och standardiserade) mängder av progesteron. utan att övervaka användningen av saliv provtagning, en försämring av värmevallningar kan provoceras av progesteron östrogen suppressiv kapacitet. lakrits har varit historiskt ingår i många kombination ört i traditionell kinesisk medicin som en synergistisk (exponentiellt tillsats) element, men rekommenderas försiktighet för personer med högt blodtryck.

En studie av rödklöver hjälp av 252 kvinnor uppdelade i tre grupper, två med en separat rödklöver tillägget för 12 veckor och en kontrollgrupp, rapporterade en 40% förbättring och inga signifikanta biverkningar. ett genomsnitt av åtta varm blixt episoder reducerades till ett genomsnitt av fem i de två försöksgrupperna. jämfört med östrogenets 90% förbättring statistik var dessa resultat som betraktas besvikelse.

Traditionell kinesisk medicin (TCM)

TCM delar klimakteriet i "heta" och "kall" klimakterium på grundval av en noggrann anamnes och undersökning av tungan och baljväxter (sex olika pulser). både akupunktur och kinesisk herbology kan användas för att minska stress, öka rörligheten för chi (eller qi, kroppens inre energi flöde), och balans kropp. medan vissa kritiker hävdar TCM är inte effektivare än placebo i att kontrollera värmevallningar eller symptom på klimakteriet, med "dokumenterade några fördelar", andra pekar på överlevnad i denna tradition i medicin i tusentals år och tro att något mer än placebo effekt bevisas.

Vitaminer och E-vitamin terapi

E-vitamin terapi är kanske en av de mest historiskt rekommenderade behandlingar i Nordamerika för värmevallningar, i en dosering allt från 400-1000 internationella enheter (IE) dagligen. sedan 1940-talet, har E-vitamin sett ut att vara användbara för att minska vallningar och annat vanligt symptom på östrogenbrist-vaginal torrhet. ett vitamin bolag åtminstone har byggt upp ett rykte om de kliniska fördelarna av vitamin E-behandling. dock en källa rapporter på grundval av en "väl utformad trial" att framgången av vitamin E terapi (40%) för minskning av värmevallningar är jämförbar med placebo (30%). andra studier om antioxidativa egenskaper av vitamin E tyder på att när vitamin kombineras samtidigt med C-vitamin tillskott, är en positiv synergieffekt antioxidant effekt erhålls. en tamoxifen-relaterade rättegång vid National Cancer Institute rekommenderar användning av vitamin E, med C och 200-250 mg vitamin B6. hela vitamin B-komplex kan också rekommenderas för dess stöd av nervsystemet och att minska stressen.

Dietförändringar

Vikt och kondition har visat sig vara faktorer i förvaltningen av värmevallningar. vikt rekommenderas att höjd-proportionerliga. kvinnor med mindre kroppsfett kan ha lika svårt tid som kvinnor med för mycket kroppsfett. konditionen är särskilt viktigt, och motion har visat sig förbättra kondition och inställning, som bidrar till tolerans.

Nötter, fullkorn, äpplen, selleri, alfalfa och bönor har alla rekommenderas som nyttig kost råfrukt. en källa rapporterar att en allmän kost "storstädning tillbaka till grunderna," eliminera mycket raffinerade och förädlade livsmedel, inklusive "snabbmat" och "skräpmat", minska eller eliminera socker och socker-ersättningsprodukter som aspartam, äta mer grönsaker än frukt, och med i kosten essentiella fettsyror som lin eller fiskolja, kan gå en lång väg mot att stabilisera nervsystemet och stödja mer normal aktivitet i hypothalamus.

Naturlig hormonbehandling

Ja, det är verkligen en sådan sak. licensierade utövare och andra för sjukvården har under viss tid medgett att det finns ett samband mellan hög östrogen (estradiol eller E2) nivåer och fibrocystiska bröst, myom, endometrios och fertilitet dysfunktion. saliv provtagning utvecklades som ett alternativt sätt att effektivt övervaka inte bara nivåer av cirkulerande hormon, men mängden biologiskt aktiva cirkulerande hormon. pionjär laboratorium, diagnostechs, inc. av Kent, Washington, utvecklat ett kvinnligt hormon profil som spårar samspelet av östrogen och progesteron över loppet av en menstruerande kvinnans cykel. De utvecklade också en panel som passerat klimakteriet att bedöma mer statiska balanser av kvinnor efter menstruation upphör och en testosteron panel för män. information från dessa typer av tester är värdefulla hjälpmedel i bedömningen av en individs existerande hormon värden, särskilt jämfört med statistiska uppgifter om fysiologiskt effektiva intervall. Dessa uppgifter medför att säkrare, mer exakta och individuella, inte en storlek passar alla-användning av hormonbehandling.

Eftersom levern är det primära organet för metaboliserar hormoner, behandlingar som inkluderar en lever stöd eller avgiftning kan bidra till en smidig övergång genom klimakteriet. Detta kan vara särskilt viktigt med personer vars värmevallningar är kirurgiskt eller kemiskt inducerad, eftersom behovet av båda dessa typer av ingrepp var sannolikt föregåtts av hormon sjukdom. kolon rensningen och ökat intag av kost-och lösliga fibrer kan också rekommenderas. källor i kosten och lösliga fibrer omfatta hela korn och kli spannmål, de flesta grönsaker, många frukter och frukt pektin, psyllium och guarkärnmjöl.

Premarin och Prempro

Under många år var standarden rätta för att lindra värmevallningar Premarin, en produkt som härrör från urin från gravida ston. under graviditet, är nivåerna av de mest potenta del av östrogen är estradiol (E2), degraderas till en mindre potent fraktion, östron (E1). (Östron är mer potent än östriol, och E3.) Ston hölls gravid, kateter urinsamlingen, och torkade för mer koncentrerad urin. detta faktum var ensam tillräcklig för att avskräcka några kvinnor från att använda den. hade dock ingen annan enskild åtgärd har visat sig ha effekt (96%) att eliminera eller minska värmevallningar som östrogen (som Premarin) hormonersättningsterapi.

Ston har liknande men unidentical östrogen jämfört med människor. något av de ämnen som är specifika för ston östrogen är genetiskt giftigt för människor. Vidare i normal kvinnlig fysiologi, är östrogen motsätter sig progesteron, en annan kvinnlig reproduktiv hormon. komplettering östrogen med hjälp Premarin, enhälligt progesteron, resulterade ofta i ett tillstånd som kallas hyperestrogenism och ökade risker och skattesatser i bröst-och livmodercancer. ignorera en eventuell genetisk toxicitet Premarin, senare recept på hormonbehandling koncentrerad på motsatta Premarin s östrogen i kombination patenterad hormon drogen heter Prempro. sommaren 2002, var resultatet av Women's Health Initiative studie som släpptes, statistiskt påvisa ökade hälsorisker (bröstcancer, stroke och hjärtinfarkt) av dessa villkor. tillsammans med resultat från andra studier tyder på att östrogen var inte heller så skyddande mot osteoporos som en gång hade trott, allvarlig omprövning av värmevallningar förvaltningen föranleddes. den nuvarande trenden i syntetiska värmevallningar förvaltning och hormonbehandling är en mångfacetterad strategi som kan omfatta kortvarig användning av östrogen. flera andra syntetiska alternativ diskuteras nedan.

Den progestin

Depomedroxyprogesterone acetat (MPa) har granskats och befunnits, i doser om 150 mg var en till två månader [som en injektion], för kvinnor med endometriecancer till 85% effektiva för att minska värmevallningar vid jämförelse med östrogen. orala doser på 10 mg / dag var 87% effektiva. rapporterade biverkningar som medföljer: oregelbundna blödningar, viktökning och svullnad, ömhet i brösten och humörsvängningar.

Blodtryck mediciner (antihypertensiva läkemedel)

Blodtryck mediciner-alfa-adrenerg agonist antihypertensiva medel-som hämmar vägar stress utlösa inblandade i värmevallningar, minska värmevallningar 20% till 65%. läkemedel och doser som används är: klonidin, på 0,05-0,2 mg / dag, lefoxidine, till 0,1 mg / dag, och metyldopa, på 250 mg tre gånger dagligen. biverkningar av yrsel och muntorrhet rapporterades.

Bellergal

Två gånger dagligen användning av 40 mg bellergal-en potent hypnotisk-sedativ kombination av ergotamin tartrat, alkaloider belladona och phenobarbitol-minskar värmevallningar med 60% jämfört med placebo på 22%. detta läkemedel är en av de äldre syntetiska rättsmedel som föreskrivs för värmevallningar, på grund av dess effekter på nervsystemet. det har mycket oönskade effekten av att vara beroendeframkallande, och undvikande av alkohol rekommenderas starkt.

Megestrolacetat

En av de nyare läkemedel för att lindra värmevallningar, studerade under rigorösa kliniska prövningen enligt en källa, en 20 mg två gånger dagligen peroral dos är megestrolacetat anses ha hög löfte för användning i både män och kvinnor. det anses som en behandling för bröstcancer i hög kontinuerlig doser. första dosen rapporteras att starta vid 40 mg dagligen och sedan trappas upp eller ner efter en månad, till maximalt 80 mg dagligen. biverkningar noterades var vätskeretention och uppblåsthet.

Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI)

Nya uppmärksamhet ägnas denna klass av läkemedel, särskilt till Prozac (fluoxetin), Seroxat (paroxetin) och Efexor (venlafaxin). venlafaxin är ibland också noterat som en "nsri" eller noradrenalin serotoninåterupptagshämmare. noradrenalin är en binjure hormon relaterade till känslor av ambition och depression. genom att befria underskott som kan påverka humöret och värmevallningar, dessa SSRI visar en 50% till 75% effekt i fallande värmevallningar hos 60% av kvinnorna, vilket gör dem bättre än rättegång placebo (22% till 30%) med cirka hälften. Ã…ttio procent av förmånen uppnåtts under den första veckan. Den noterade dosen på Paxil är 10 mg. dagligen under den första veckan, följt av 20 mg dagligen. dosering för Effexor noterades vid 75 mg två gånger dagligen för en tid släppt formel. försöket med 75 mg följt studier med betydligt mindre, 12,5 mg två gånger dagligen. biverkningar inkluderar sexuell dysfunktion, och enligt en källa, eventuella viktökning från högre kolhydrathalt begäret.

Prognos

även om vissa värmevallningar för vissa kvinnor kan bli allvarliga, inträffa under flera år, vara pinsamt, störande, antidepressiva, trötthet-förmå, och korrelerade med andra åldersrelaterade brister tillräckligt för att göra en vuxen person gråta, de är inte livshotande hotfullt. statistiken, enligt en källa, att "i stort sett Alla studier, värmevallningar svara på placebo i 30% till 50% av kvinnorna," kan innebära att i genomsnitt 40% minskning av värmevallningar kan erhållas genom att besöka en hälso-och sjukvård professionell, allopatiska eller alternativa, talar om oro och väcka livsstilsförändringar som representerar en typ av välbefinnande eller egenvård. Med andra ord, kan heta blixt drabbade känner statistiskt motiverat att nya sätt att leva de skulle ha varit överväger tidigare men har ännu inte antagits.

Förebyggande

Rosensweet, David. MD, klimakteriet och naturliga hormoner. Neapel, FL: liv medicin & healing, 2002.

Tidskrifter

Fitzpatrick, Lorraine A., MD, och Richard J. Santen, MD "värmevallningar:? det gamla och det nya, det som verkligen är sant" Mayo Clinic domstolen (november 2002): 1155-1158.

Andra

"Allt om värmevallningar." breastcancer.org, Box 222, Narberth, PA 19072-0222. [Hänvisas till den 3 juni 2004]..

Caruso, David B. "Hantera klimakteriet." CBS sändningar, inc. 18 november [ovan 3 Juni 2004] 2002..

Hopson, Krista. "Um studie arbetar med att ta värmen från klimakteriet." University of Michigan Health minut. 3 februari, [ovan 3 juni 2004] 2003. &.

"Botemedel för värmevallningar." cbsnews.com. 13 augusti 2003. [Hänvisas till 3 Juni 2004]..

Tanner, Lindsey. "Klimakteriet rätta beslutsfattarna blir tufft." Associated Press. november 26, 2002 [ovan den 3 juni 2004]..

Tanner, Lindsey. "Rödklöver ingen hjälp för klimakteriet." Associated Press. 9 juli, [ovan 3 Juni 2004] 2003..

"Vad är värmevallningar och vad kan jag göra åt dem?" familiesfirst.com. Senast uppdaterad den 21 januari, 2003. [Hänvisas till 3 Juni 2004]..

Katherine E. Nelson, ND