Tristess

Tristess

Ett tillstånd av trötthet med och ointresse, liv.

Alla, på ett eller annat tillfälle, känner sig uttråkad. barn kan dock rapportera tristess oftare eftersom de ännu inte har lärt sig att lindra det för sig själva. Följande uppsats beskriver barns känsla av tristess på de stora utvecklingsstadier.

Spädbarn och småbarn

Spädbarn och småbarn erfarenhet sällan tråkigt. spädbarn tillbringar stora delar av tiden sover och mycket av sin vakna tid med att mata. småbarn har en nästan obegränsad nyfikenhet att utforska en värld som fortfarande är nytt för dem. spädbarn och småbarn, dessutom ännu inte har utvecklat den kognitiva förmågan att förstå begreppet "som har något att göra."

Förskola och barn i skolåldern

Förskola och barn i skolåldern är ombytligt på deras uppmärksamhet. Barnet kan vara uppslukad av en aktivitet en minut och sekunder senare tappar intresset och klagar över tristess. detta gemensamma klagomål av förskola och skolbarn kan ha en mängd betydelser, enligt psykologer.

Barn kan klaga på tristess när de är oroliga på grund av en förändring i deras miljö eller schema. Ett klassiskt exempel är slutet av läsåret. medan barn har en inledande känsla av eufori över att vara "befria", många känner mig orolig över att behöva något att göra hela sommaren. trots vad de säger om att hata att gå upp för skolan varje dag, barn, liksom de flesta människor, längtar struktur och rutin, åtminstone i viss utsträckning.

Många psykologer säger att det är viktigt att låta barnen försöka komma med kreativa utlopp för sin ångest på egen hand. detta hjälper dem att inse att de kan sysselsätta sig, en förmåga som de kan ha glömt efter nio månader efter ett schema. barn kan också delta i organiserade gruppaktiviteter, till exempel en fotbollsligan eller cykling klubb, som kan fylla stora, tomma block av tid.

Ibland klagomål av tristess innebära att barnet vill att föräldern ta en mer direkt intresse i hans eller hennes liv. som dr. Stephanie pratola berättade föräldrarna tidningen, "när barnen känner sig stressade, de ofta vill ha din odelade uppmärksamhet. sitta ner och ta ett glas mjölk tillsammans och låt din dotter ströva på eller spendera några extra minuter med henne innan sängen." ofta kommer vissa föräldrarnas uppmärksamhet tillfredsställa barnet, och hon kan sedan ägna sig.

Barn kan klaga på tristess när de är frustrerade över att vara ohotad av sin nuvarande verksamhet. Ofta blir barn uttråkad med saker som används för att utmana dem, redan innan de har uppnått vad vuxna kan överväga mästerskap. så kan ett barn ta tennislektioner uppnå en pjäs som vuxna inte kan tro är mycket hög, men han eller hon har tappat intresset för spelet. många barn helt enkelt vilja prova många olika saker, snarare än att fokusera på att bemästra några specifika uppgifter.

I sällsynta fall kan barn över 10 års ålder som upprepade gånger klagar för att ha något att göra lider av ett kliniskt tillstånd som depression. hos små barn är depression nästan alltid utlöses av en känslomässig omvälvning av något slag, såsom en familj flytta, dödsfall eller skilsmässa. deprimerade barn kan dra sig ur tidigare intressanta aktiviteter och klagar över tristess. barnet kan behöva prata med en psykolog eller förälder om de faktorer som orsakar depression.

Ungdomar

Tristess är mest problematiskt under tonåren. ungdomar är i färd med att definiera sig själva som självständiga av sina föräldrar och skiljer sig från barn de var. aktiviteter som de hade när de var yngre nu känner för barnsliga lekar, men de har inte fullt utvecklade de intressen som kommer att dominera deras liv som vuxna. Det är en experimentell och stressig tid. ungdomar som inte kan förmå sig att navigera övergången från barndom till vuxen ålder ibland reträtt i depression eller social patologier, såsom droger eller brottslighet.

Tristess på ungdomar kan också vara ett tecken på bristande intellektuell stimulans i skolan. mer utmanande skolarbetet kan förhindra en begåvad ung blir uttråkad med skolan. tristess kan också effektivt lindras genom att rikta en tonåring energi mot kreativa butiker. uttrycka sig kreativt är en av de bästa metoderna för att hantera tristess och depression, eftersom dessa områden har potential att engagera sig på allvar en tonåring sinne.

Böcker

Bär, glädje vissna. vad göra när din mamma eller pappa säger-"inte överdriva med videospel!" Chicago: Children's Press, 1983 [unga litteratur].

Leckert, Bruce, med L. Weinberger. upp från tristess ... ner från rädsla. New York: r. Marek, 1980.

Tidskrifter

Dembling, Sophia. "Jag är uttråkad." McCall's 124, juli 1997, s. 103 +.

Graham, Janet. "Är tristess bra för ditt barn?" arbetande mamma 18, juli 1995, s. 52 +.

Israeloff, Roberta. "Det finns inget att göra," föräldrar tidskrift 71, juni 1996, s. 52 +.

Wester-Anderson, Joan. "Övervinna livets små stiltje," nuvarande hälsa 19 februari 1993, s. 4 +.