Synförlust på ena halvan av synfältet

Definition

Hemianopsi är en term som beskriver en förlust av synen som påverkar hälften av synfältet för ett öga eller båda ögonen.

Beskrivning

Hemianopsi hindrar en person från att se objekt i hälften av synfältet av en viss öga. Som ett resultat kommer en person som lider av hemianopsi inte se objekt som är i det drabbade synfältet.

Orsaker och symptom

Villkor eller skador som påverkar synnerven kan orsaka hemianopsi. de följdsjukdomar (sviterna) av stroke, hjärnan aneurysm, ocklusion av synnerven artär, hjärntumörer, eller traumatiska skallskador kan alla leda till hemianopsi. ibland, individer som lider av migrän kan uppleva hemianopsi under ett migrainous episod eller som en del av prodromala aura som föregår den faktiska huvudvärk, denna typ av hemianopsi beslutar fullständigt på lösning av huvudvärk. övergående hemianopsi kan resultera av anfall av extremt högt blodtryck (så som sker inom eklampsi) eller under eller efter ett anfall. andra sällsynta orsaker till hemianopsi infektioner, såsom encefalit, hjärna abscess, progressiv multifokal leukoencefalopati, och Creutzfeldt-Jakobs sjukdom.

Symptom på hemianopsi innebär oförmågan att se föremål i hälften av synfältet på ena eller båda ögonen, som kan manifestera sig med lässvårigheter, problem gå genom trånga utrymmen, frekventa olyckor (krocka med objekt som finns i den förlorade synfältet) , som är eller häpen på vad som verkar vara den plötsliga uppkomsten av människor eller föremål i synfältet.

Diagnos

Diagnosen är oftast uppenbar när grundläggande test avslöjar en blind område i hälften av synfältet på ena eller båda ögonen. ytterligare tester kommer att krävas för att avslöja den bakomliggande orsakande villkor: CT eller MRI-skanning kan avslöja förekomsten av en stroke, aneurysm, eller hjärntumör.

Behandlingsteamet

Neurologer, ögonläkare och neuroophthalmologists allt arbete med patienter med hemianopsi. arbetsterapeuter och vision specialister rehabilitering kan vara integrerade i undervisningen individen hur man kompensera sin synnedsättning.

Behandling

Behandlingen ingår terapi för att öva tekniker som kan hjälpa en person övervinna de hinder hemianopsi. till exempel, ändra behandlingen tekniker (titta på den sista delen av ordet, snarare än den första) kan förbättra individens förmåga att läsa och njuta av läsning. särskild scanning tekniker kan läras med hjälp av en maskin som kallas DynaVision, som kommer att hjälpa en individ lära sig att vända huvudet på vissa sätt att skanna miljön och kompensera för den förlorade synfältet.

Speciella glasögon linser, vissa med speglar som ingår i eller prismor, kan en enskild med hemianopsi att visa en större synfält.

Prognos

återhämtning av synskärpan efter stroke eller skallskada är ofta svårast under de första tre till sex månader, hemianopsi kvarstår efter denna tidpunkt är oftast permanent.

Särskild oro

Körning kan vara ett särskilt problem för personer med hemianopsi. genom att lära sig nya tekniker för att avläsa miljön, kan vissa individer återvända till bilkörning, andra kommer inte att kunna köra säkert, och kommer inte längre att kunna få ett körkort. Detta kan leda till betydande förändringar i en persons livsstil, oberoende, och anställbarhet.

Böcker

Liu, bevilja T., och Nancy J. Newman. "Hjärnnerven II och afferenta visuella vägar." i lärobok i klinisk neurologi, redigerad av Christopher G. Goetz. Philadelphia: WB Saunders företag, 2003.

Pulsinelli, William A. "Ischemisk cerebrovaskulär sjukdom." i Cecil lärobok i invärtesmedicin, redigerad av Lee Goldman, et al. Philadelphia: WB Saunders företag, 2000.

Organisationer

Fyr internationella. 111 öster 59th Street, New York, NY 10022. 212-821-9200 eller 800-829-0500. info@lighthouse.org..

Rosalyn Carson-DeWitt, MD

Innehåll:
  1. Definition
  2. Beskrivning
  3. Orsaker och symptom
  4. Diagnos
  5. Behandlingsteamet
  6. Behandling
  7. Prognos
  8. Särskild oro
  9. Böcker
  10. Organisationer

Symptom

Synförlust på ena halvan av synfältet


På engelska

Loss of Vision in one Half of the Visual field


Sjukdomar med symptomet