Svårighet lösa problem

Varje arbetsplats har problem, allt från frustrerande medarbetare att arbeta överbelastning. En anledning sådana frågor hålla hängande runt finns en brist på kreativa lösningar.

"Idéer om hur man kan lösa problem på arbetsplatsen sällan pop i ditt huvud när du är på jobbet, säger John putzier, författare få konstigt! 101 innovativa sätt att göra ditt företag ett bra ställe att arbeta. "Anledningen till att du inte får kreativ problemlösning idéer i arbetet är distraktion nivå. du kan tänkas svara telefoner, gå på möten eller komplettera projekt. "

Kan du lära dig olika sätt att öka din kreativitet på arbetet. mr. putzier några förslag.

Vara beredd

Eftersom du kommer troligen att få dina mest kreativ problemlösning idéer när du inte är på jobbet, bära runt en anteckning kort eller liten anteckningsbok hela tiden, oavsett var du är, så att du kan fånga de blixtar av visdom.

Enligt Mr. putzier, de tre främsta hindren för att kreativt tänkande är:

1. strukturer och mönster. de flesta vuxna lever varje dag på samma sätt. om du tycker om din morgon rutin, gör du det i samma ordning varje dag. "Du är i vad jag kallar" mentala farthållare. " du inte behöver tänka på vad du gör, förklarar han. "Du går till jobbet, gör ditt jobb och komma hem på samma linje. då du går igenom kvällen rutin, titta på ditt favoritprogram på TV eller något annat. Det blir en mycket bedövande existens. "

2. judgmentalism. vi har så många beslut att fatta varje dag att det är trevligt att ha några redan gjort. "Vi når domar som vuxna, och vi inte bara hålla fast vid dem,

Vi försöker motivera dem genom att hänga med folk som tycker som vi, och genom att ansluta sig till organisationer av personer som vi gillar, säger mr. putzier. "Vi skapar sociala strukturer och mönster som förstärker våra bedömningar för att vara bekväm."

3. motstånd mot förändring. det sista hindret för kreativ problemlösning är faktiskt din försök att skydda de två första hindren.

Arbetar för att övervinna dessa hinder genom att göra små förändringar i ditt liv varje dag kan öppna dig för nya idéer. till exempel ändra stationerna på bilradion, få en ny frisyr eller läsa en publikation du inte håller med.

"Kort sagt, börja utforska världen utanför din komfortzon", säger mr. putzier. "Som automatiskt kommer att stimulera din högra hjärnan, kreativ problemlösning område i hjärnan, och få dig att vara lite mer nyfiken, nyfiken, öppen och mer kreativ."

Så småningom, om du tränar injicerar ändra i ditt liv, blir du mer öppen för alternativa lösningar på problem.

Ta tid att stanna upp och säga: "Vänta lite. Finns det en annan lösning? "Det finns nästan alltid mer än en lösning på ett problem. Ofta är det bäst att inte den mest uppenbara.

Ta en paus

Om du träffar en vägg när man försöker lösa ett problem, stanna och komma tillbaka till det i en timme, eller ens ett par dagar. du är mer sannolikt att återkomma med ett nytt perspektiv och idéer kommer att flöda. vad mer, kommer du inte få sugas in i vanan av en tidigare struktur.

Plocka upp någon annans hjärna

I allmänhet de problem vi möter i arbetet är inte nya, så värva en hjärna att plocka förutom din egen.

Få konstiga

"" Få konstig "betyder att bryta sig ur det vardagliga, det rutin. ta lite risker och chanser, säger mr. putzier. "Titta på dig själv i spegeln varje dag och frågar," vad gör jag rätt och vad gör jag för fel? Hur kan jag vara annorlunda? vilka är mina val? som kan hjälpa mig? "

Detta sätt, dag för dag kommer du att upptäcka spänningen och tillfredsställelsen att bli en kreativ problemlösare.

Innehåll:
  1. Vara beredd
  2. Ta en paus
  3. Plocka upp någon annans hjärna
  4. Få konstiga

Symptom

Svårighet lösa problem


På engelska

Difficulty Solving Problems


Sjukdomar med symptomet