Spasm

Definition

Ett Charley häst är det gemensamma namnet för en muskelkramper, särskilt i benet. muskelspasmer kan uppstå i någon muskel i kroppen. När en muskel är i kramp, kontrakt utan din kontroll och inte slappna av.

Orsaker, förekomst och riskfaktorer

Muskelspasmer uppstår ofta när en muskel är överutnyttjas eller skadade. träna när du inte har haft tillräckligt med vätska (du är uttorkad) eller när du har låga nivåer av mineraler som kalium eller kalcium kan också göra dig mer sannolikt har muskelspänningar.

Några spasmer inträffa på grund av nerv som ansluter till en muskel är irriterad. Det klassiska exemplet är en diskbråck irriterande spinal nerver som de lämnar tillbaka, orsakar smärta och kramp.

Spasmer i vaden uppstår ofta när de sparkar under simning, och kan också uppstå på natten medan du är i sängen. övre benet spasmer är vanligare med springer eller hoppar verksamhet. spasm i nacke (halsrygg) kan vara ett tecken på stress.

Symptom

När en muskel går i spasm det känns väldigt tight och som ibland beskrivs som en knut. smärtan kan vara allvarliga.

Tecken och tester

Din vårdgivare kan diagnostisera muskelspasmer av förekomsten av snäva eller hårda muskler som är mycket ömma vid beröring. Det finns inga avbildande eller blodprover som kan diagnostisera detta tillstånd. Om spasm orsakas av nerv irritation, exempelvis i ryggen, kan en MRT vara till hjälp för att hitta orsaken till irritation.

Behandling

Vid första tecken på en muskelkramper, stoppa din verksamhet och försöka stretching och massage den drabbade muskeln. värme slappna av i muskeln först, även om isen kan vara till hjälp efter den första spasm och när smärtan har förbättrats. Om muskeln är fortfarande öm, kan icke-steroida antiinflammatoriska mediciner hjälper med smärta. I svårare fall kan din vårdgivare förskriva antispasm läkemedel.

Efter att du behandlats, bör din vårdgivare leta efter orsaken till spasm så att det inte upprepas. Om en irriterad nerv är inblandade, kan du behöva sjukgymnastik eller även kirurgi.

Den vanligaste orsaken till muskelkramper under idrottsutövande är uttorkning. Ofta kommer dricksvatten eller sportdrycker lindra kramp. Men dricksvatten ensam ibland inte är tillräcklig. salt tabletter eller sportdryck som kan fylla förlust mineraler kan vara till hjälp.

Förväntningar (prognos)

Muskelspasmer kommer bli bättre med vila och tid. utsikterna är goda för de flesta. ordentlig utbildning tekniker bör förhindra spasmer uppstår regelbundet. Om en irriterad nerv orsakade spasm, kanske du behöver mer behandling och resultat kan variera.

Ringer din vårdgivare

Om du har en muskelkramp med svår smärta, kontakta din läkare. . Om du har svaghet med dina muskelspasmer, kontakta din läkare.

även om dina spasmer är inte allvarlig, kan din vårdgivare hjälpa dig att förändra ditt träningsprogram för att minska risken för kramper i framtiden.

Förebyggande

  • Sträcka för att förbättra flexibiliteten.
  • ändra din träning så att du tränar inom din förmåga.
  • Dricka mycket vätska under träningen och öka ditt intag av kalium (apelsinjuice och bananer är bra källor till kalium).