Rädsla för nya livsmedel

Definition

Ett livsmedel JAG är när ett barn bara äter ett livsmedel som måltid efter måltid. några andra vanliga barndomen äter beteenden som kan orsaka larm i många föräldrar inkluderar rädsla för nya livsmedel och vägran att äta vad som serveras.

Alternativa namn

Vägran att äta, rädsla för nya livsmedel.

Funktion

Ibland barns matvanor är ett sätt för dem att känna oberoende. Detta markerar en normal utveckling hos barn.

Rekommendationer

Om det valda maten är näringsrik och lätt att tillaga, fortsätta att erbjuda det tillsammans med en rad andra livsmedel vid varje måltid. ditt barn kommer vanligtvis börja äta annan mat innan långa. många gånger, som serverar måltiden innan ditt barn blir ravenously hungrig bidrar till att undvika situationen.

När ett barn är fokuserad på ett visst livsmedel, det är nästan omöjligt att få den lille att acceptera en alternativ föda. Om ditt barn går utan att äta mycket på en måltid, oroa dig inte. ditt barn kommer att kompensera för den på en annan måltid eller mellanmål. friska barn reglera vad de behöver äta för att växa ordentligt mycket väl utan föräldrarnas tillsyn. helt enkelt ge näringsriktig mat vid måltiderna och tider mellanmål.

Medan specifika situationer diskuteras nedan, några allmänna rekommendationer är följande:

 • Med gott exempel genom att äta en varierad hälsosam mat.
 • Laga mat som är tilltalande för ögat, med olika färger och texturer.
 • Börja introducera nya smaker, speciellt grönsaker, som börjar vid 6 månader, i form av barnmat.
 • Aldrig tvinga ett barn att äta. matdags bör inte vara en tid av strider. barn kommer att äta när hungrig.
 • Undvik hög socker snacks mellan måltiderna så att barn blir tillräckligt hungriga.
 • Rädsla för nya livsmedel.

  Rädsla för nya livsmedel är vanligt hos barn och nya livsmedel bör inte tvingas på ett barn. många exponeringar behövs innan ett barn kommer att vara modiga nog att smaka en ny mat. fortsätter att erbjuda nya livsmedel kommer att öka sannolikheten för att ditt barn så småningom kommer att smaka och kanske som en ny mat.

  Smaken regeln - ett "du måste åtminstone smaka varje maten på din tallrik" - en kan fungera på vissa barn. Men om ditt barn är trotsiga, kan du börja bara ett onödigt krig. barn härma vuxna beteende, och om en annan familjemedlem inte äta ny mat, kan du inte förvänta ditt barn att experimentera.

  Försök inte att märka ditt barns matvanor. matpreferenser förändras med tiden och bara för att sally inte gillade morötter första gången hon provade dem betyder inte att hon inte kommer att gilla dem senare. det kan verka som ett slöseri med food först,  men på lång sikt ett barn som accepterar ett stort utbud av mat gör måltid planering och förberedelser enklare.

  Vägrar att äta vad som serveras.

  Vägrar att äta vad som serveras kan vara ett verktyg för det många barn. föreställa sig kaoset när en familj sitter vid bordet och plötsligt unge Michael bestämmer han vill något annat än vad som erbjuds. mor lopp att förbereda skålen bara ha det vänt ner och något annat begärs.

  Vissa föräldrar gå mycket långt för att se till att födointaget är tillräckligt. friska barn kommer att äta tillräckligt om de erbjuds en mängd olika näringsrika livsmedel. ditt barn kan äta "som en fågel" vid en måltid, och att kompensera för den på en annan måltid eller mellanmål.

  Snacks.

  Bedriver regelbunden måltider och mellanmål gånger är viktigt för barn. barn behöver mycket energi, och snacks är viktiga. Men menar snacks inte behandlar. frukt, grönsaker och fullkornsprodukter bör stå överst på mellanmål lista. några mellanmål idéer inkludera frukt popsicles, juice, mjölk, grönsaker pinnar, kilar frukt, blandade flingor, pretzels, smält ost på en tortilla eller en liten smörgås.

  Som förälder bör din roll i ditt barns ätande vara ganska enkelt. ger en varierad kost på fasta måltider och mellanmål gånger och låt ditt barn att välja livsmedel baserade på uttryckt sympatier, antipatier och kalori behov. tvinga, tvinga eller belöna barnet med mat inte brukar göra ditt barn äter bättre, och kan orsaka beteendestörningar i samband med mat senare. dessa problem dröjer ofta i vuxen ålder.

  Låta ditt barn att vara i kontroll av födointag kan verka svårt i början, speciellt om du växte upp med regler och belöningar. Det kommer dock att bidra till att främja hälsosamma matvanor för en livstid.

  Innehåll:
  1. Definition
  2. Alternativa namn
  3. Funktion
  4. Rekommendationer

  Symptom

  Rädsla för nya livsmedel


  På engelska

  Food Aversion


  Sjukdomar med symptomet