Problem med bröstvårtan

Nippel problem och ansvarsfrihet

Vad är några vanliga bröstvårtan problem?

Nippel villkor är en gemensam godartade bröst sjukdomstillstånd som drabbar många kvinnor. några problem som är relaterade till amning, medan andra inte är det. Liksom alla bröst villkor bör alla bröstvårtan problem rapporteras till din läkare för en snabb diagnos och behandling.

Vad är ectasia?

Som kvinna närmar klimakteriet (runt hennes sena 40-talet, tidigt 50), blir de mammary ledningar, som är belägna under bröstvårtan, dilaterade (ökat). denna normala processen för utvidgning av mjölk körteln kallas ectasia.

Ectasia är en godartad (godartade) bröst skick. I vissa fall kan ectasia leda till en blockering av kanaler. Som ett resultat kan bli vätska samlas och läcka ut i omkringliggande vävnad orsakar infektion, kronisk inflammation, eller abscesser. om en infektion, (även kallat periductal mastit) uppträder, kan den orsaka ärrvävnad att utveckla och därmed dra bröstvårtan inåt. Dessutom kan denna infektion orsaka smärta i brösten och tjock, klibbig bröstvårtan.

Behandling för ectasia:

Specifik behandling för ectasia kommer att avgöras av din läkare baserat på:

 • Din ålder, allmänna hälsa och sjukdomshistoria.

 • Omfattningen av tillståndet.

 • Din tolerans för särskilda läkemedel, förfaranden eller behandlingar.

 • Förväntningar på kursen av villkoret.

 • Din åsikt eller preferens.

  Behandling för ectasia innebär i allmänhet behandla symptomen. Detta kan omfatta varma kompresser och / eller antibiotika. I vissa fall är operation för att ta bort bröstkörtelcellerna (s).

  Vad är intraductal papillom?

  En intraductal papillom är en liten, vårtliknande tillväxt som projekt i bröstet kanalerna i närheten av bröstvårtan. Detta orsakar en blodig eller klibbig ansvarsfrihet. Dessutom kan varje liten bula eller blåmärke nära bröstvårtan orsaka papillomvirus att blöda. om ansvarsfrihet blir besvärande, kan kanalen avlägsnas kirurgiskt, ofta utan att ändra utseende av bröstet.

  Medan enkel papillom oftast drabbar kvinnor närmar sig klimakteriet, flera intraductal papillom - som ofta förekommer i båda brösten - är vanligare hos yngre kvinnor. flera intraductal papillom är mer sannolikt att vara förknippad med en klump än med bröstvårtan. någon papillom i samband med en klump avlägsnas kirurgiskt.

  Hur är det med andra typer av bröstvårtan?

  Medan bröstvårtan kan alarmerande för många kvinnor, tömning som bara visas när bröstvårtan och bröstet pressas kan inte vara en anledning till oro. Risken för cancer när bröstvårtan är det enda symptomet är relativt låg.

  Om det finns en klump med urladdning, kommer detta att vara av största betydelse för din läkare. Kom dock ihåg att ammande kvinnor, amningsperioden mastit kompliceras av en böld kan ofta orsaka en klump under vårtgården, samt ett utsläpp.

  En mjölkig flytning från båda bröstvårtor, när det inte är relaterat till amning, kallas galaktorré. Detta beror vanligtvis på att en ökning av hormonet prolaktin, som producerar mjölk. galaktorré kan orsakas av lugnande medel, marijuana, eller höga doser av östrogen och åtföljs ofta av en avsaknad av menstruation.

  Nippel utsläpp som ett resultat av en godartad bröst tillstånd kan behandlas genom att hålla bröstvårtan ren, bland andra behandlingar. nippel utsläpp som en följd av infektioner kan kräva sjukhusvård.

  Hur är bröstvårtan diagnosen?

  Din läkare kommer med största sannolikhet vill avgöra om utsläppet kommer från en kanal eller flera. flera kanal ansvarsfrihet är nästan alltid godartade och beror sannolikt på förändringar som ectasia. när utsläppen kommer från en enda kanal, kan detta vara mer betydande. Men om mammografi visar något onormalt, kan operation inte är nödvändigt.

  Bröstvårtan kan förekomma i en mängd olika färger och texturer. Din läkare kan ta ett prov av utsläppet och få den analyseras i ett laboratorium för att bekräfta en diagnos.

  Klicka här för att se theonline resurser kvinnors hälsa.