Ödem i ögonlock

Definition

En ögonlockssjukdomar är något onormalt tillstånd som påverkar ögonlocken.

Beskrivning

ögonlock består av tunna hudveck, muskler och bindväv. ögonlocken skydda ögonen och tårar spridda över framför ögonen. insidan av ögonlocken är fodrade med bindhinnan av ögonlocket (den palpebrala bindhinnan), och utsidan av locken är täckta med kroppens tunnaste hud. några vanliga lock problem är följande: stye, blefarit, chalazion, entropion, ektropion, ögonlocksödem, och ögonlock tumörer.

Stye

Passform behandlas med varm-varma kompresser i 10-15 minuter, tre till fyra gånger om dagen. ibland aktuella antibiotika kan vara fastställd. om den initiala behandlingen är ineffektiv, är passform lanced och dräneras.

Chalazion

Ca 25% av chalazia kommer att försvinna spontant, men varma kompresser kan påskynda processen. eftersom chalazia är insidan av locket, utvärtes läkemedel är i allmänhet inte till någon nytta. medicinering kan behöva injiceras av en läkare i chalazion eller, om detta inte hjälper chalazion kan behöva censurerade. om vad som verkar vara en chalazion återkommer på samma plats som någon tidigare, bör möjligheten att talgkörtelaktiviteten cancer undersökas av biopsi.

Blefarit

Blefarit behandlas med varma kompresser med antibiotika salva, och genom att rengöra ögonlocken med en fuktig disktrasa och därefter med baby schampo. god hygien är viktigt. om blefarit inte klar med behandlingen eller om det verkar vara ett kroniskt problem, kan patienten ha acnerosacea. dessa patienter kan behöva se en dermatolog också.

Entropion

Entropion beror vanligtvis på åldrande, men ibland kan bero på en medfödd defekt, en spastisk ögonlock muskel eller ett ärr på insidan av locket som kan komma från operation, skada eller sjukdom. den åtföljs av överdriven slita, rodnad och obehag.

Ektropion

Liknande entropion är den vanliga orsaken till ektropion åldrande. det kan också bero på att en spastisk ögonlock muskel eller ett ärr, som i entropion. det kan också bero på allergier. Symptomen är överdrivna riva och härdning av ögonlocket bindhinnan.

ögonlocksödem

Patienter med svullna ögonlock bör kontakta sin ögonläkare. en mycket svullen lock kan trycka på ögat och möjligen öka trycket i ögat. en infektion måste uteslutas. eller, något så enkelt som en allergi mot nagellack och sedan röra ögonen kan orsaka svullnad. den bästa behandlingen för allergiska ögonlocksödem är att hitta och ta bort de ämnen som orsakar allergi. när detta inte är möjligt, som i fallet med anläggningen allergener, kalla kompresser och immunosuppresesive läkemedel såsom kortikosteroider krämer är hjälpsam. kan dock steroider orsaka grå starr och öka trycket i ögat och patienter måste vara mycket noga med att inte få grädde i deras ögon. Detta bör inte ske om inte under en läkares vård. för ödem orsakade av trikinos måste trikinos skall behandlas.

ögonlock tumörer

Cancertumörer bör tas bort vid upptäckt och noncancerous tumörer bör avlägsnas innan de blir stora nog att påverkar synen eller ögonlocket funktion. ögonlocket tumörer kräver särskild hänsyn på grund av deras känsliga läge. Det är viktigt att behandlingen inte kompromissa syn, ögonrörelser, eller ögonlocket rörelse. Följaktligen kommer ögonlock återuppbyggnad Ibland följer tumör excision.

Diagnos

Ett instrument som kallas spaltlampa allmänt används för att förstora strukturer i ögonen. Läkaren kan trycka på locket marginal för att se om oljan kan uttryckas från meibomian körtlar. Läkaren kan vända på locket för att se insidan av locket. biopsi används för att diagnostisera cancertumörer.

Entropion och ektropion

Både entropion och ektropion kan opereras. före operation, kan det nedre ögonlocket av entropion vara tejpade för att behålla den fransarna bort ögat, och båda kan behandlas med smörjande droppar för att hålla hornhinnan fuktig.

Prognos

Prognosen för passform och chalazia är bra till utmärkt. med behandling, blefarit, ektropion, och entropion brukar ha goda resultat. prognosen för GODARTAD tumörer, basalcellscancer och skivepitelcancer är bra när de väl tas bort. överlevnad för malignt melanom beror på hur tidigt det upptäcktes och om det var helt bort. sebaceous karcinom är svåra att upptäcka, så dåliga resultat är mer frekventa.

Alla dessa ögonlock störningar, om det inte behandlas, kan leda till andra, eventuellt allvarliga synproblem-torra ögon, astigmatism, eller till och med synförlust, till exempel. en ögonläkare eller optiker bör rådfrågas.

Förebyggande

Bra lock hygien är mycket viktigt. regelbunden ögonlocket tvätt med baby schampo hjälper till att förhindra passform, chalazia, blefarit, och ögonlocksödem. att undvika dessa problem är det också viktigt att avstå från att röra och gnugga ögonen och ögonlock, speciellt med händer som inte just har tvättat.

Blefarit förknippas med mjäll, som orsakas av en sorts bakterier som är en av orsakerna till blefarit. kontrollera mjäll genom att tvätta håret, hårbotten och ögonbryn med schampo som innehåller selen sulfide att döda bakterierna hjälper till att kontrollera blefarit. när du använder något i närheten av ögonen, är det viktigt att läsa etiketten eller rådgöra med en läkare först.

Undvika allergener hjälper till att förhindra allergisk ögonlocksödem. vistas inne så mycket som möjligt när pollen räknas är höga och eliminera användning av, eller åtminstone ta bort ögonmakeup ordentligt, eller med hjälp hypoallergen smink kan hjälpa om personen är känslig för dessa ämnen.

Solkräm, UV-blockerande solglasögon och bredbrättad huvudbonad kan förhindra ögonlocket tumörer.

Entropian och ectropian verkar vara unpreventable.

Böcker

Newell, Frank W. oftalmologi: principer och begrepp. 8th ed. st. Louis: Mosby, 1996.

Organisationer

American Academy of oftalmologi. 655 Beach Street, PO Box 7424, San Francisco, CA 94120-7424..

American Optometric förening. 243 norr Lindbergh Blvd., St. Louis, MO 63141. (314) 991-4100..

American Society of oftalmologiska plast och rekonstruktiv kirurgi. 1133 väster morse Blvd, # 201, Winter Park, fl32789. (407) 647-8839..

Andra

"Ögonlocket avvikelser." Eye Clinic i Fairbanks..

Rxmed..

Lorraine lica, PhD

Nyckelbegrepp

Allergen-ett ämne som kan framkalla en allergisk reaktion.

Allergisk reaktion ett immunförsvar reaktion på ett ämne i miljön, symptom är utslag, inflammation, nysningar, kliande rinnande ögon och rinnande näsa.

Konjunktiva-slemhinnan som täcker den vita delen av ögonen och linjer i ögonlocken.

ödem ett tillstånd där vävnad innehåller stora vätskeförluster.

Meibomian körtel-oljeproducerande körtlar i ögonlocken att öppna nära ögonlockskanten.