Minskad sexuell lust

Definition

Hämmade sexuell lust (ISD) hänvisar till en låg nivå av sexuellt intresse. en person med ISD startar inte, eller svara på sin partner önskan om, sexuell aktivitet.

ISD kan primära (där personen aldrig har känt mycket sexuell lust eller intresse), eller sekundärt (där personen som används för att känna sexuell lust, men inte längre gör).

ISD kan också avse partnern (den person med investeringstjänstedirektivet är intresserad av andra människor, men inte hans eller hennes partner), eller det kan vara allmänna (den person med investeringstjänstedirektivet är inte sexuellt intresserad av någon). i en extrem form av sexuell aversion, den person som inte bara saknar sexuell lust, men kan hitta sex motbjudande.

Ibland är det sexuella lust inte hämmas. de båda parterna har olika sexuella intresse nivåer, även om båda sina räntenivåer ligger inom normalområdet.

Någon kan påstå att hans eller hennes partner har ISD, när de i själva verket har överaktiv sexuell lust och är mycket krävande sexuellt.

Alternativa namn

Sexuell aversion, sexuell apati, nedsatt sexuell lust.

Orsaker, förekomst och riskfaktorer

ISD är en mycket vanlig sexuell störning. ofta uppstår när en partner inte ska känna intim eller nära den andra.

Kommunikationsproblem, brist på kärlek, kamp makt och konflikter, och inte har tillräckligt med tid ensamma tillsammans är vanliga faktorer. ISD också kan förekomma hos personer som har haft en mycket strikt uppfostran om sex, negativa attityder mot kön, eller traumatiska sexuella upplevelser (såsom våldtäkt, incest eller sexuella övergrepp).

Sjukdomar och vissa mediciner kan också bidra till ISD, särskilt när de orsaka trötthet, smärta, eller allmän känsla av obehag. brist på vissa hormoner kan ibland vara inblandade. psykologiska tillstånd som depression och överskott stress kan dämpa sexuellt intresse. hormonella förändringar kan också påverka libido.

Ofta förbises faktorer inkluderar sömnlöshet eller brist på sömn, som leder till trötthet. direktivet kan också förknippas med andra sexuella problem, och ibland kan orsakas av dem. till exempel till den kvinna som inte kan få orgasm eller har smärta vid samlag, eller den man som har erektionsproblem (impotens) eller utvecklingsstörda utlösning kan förlora intresset för sex, eftersom de förknippar den med fel eller det känns inte bra.

Människor som föll offer för sexuella övergrepp i barndomen eller våldtäkt, och de vars äktenskap saknar känslomässig närhet är särskilt utsatta för investeringstjänster.

Symptom

Den primära symptomet är brist på sexuell lust.

Tecken och tester

För det mesta, en läkarundersökning och laboratorietester visar inte en fysisk orsak.

Dock är testosteron det hormon som skapar sexuell lust hos både män och kvinnor. testosteronnivåer kan kontrolleras, speciellt hos män som har ISD. blod för sådana tester bör göras innan 10:00, då manliga hormonnivåerna är som störst.

När fysiska orsaker har uteslutits, kan intervjuer med ett sexterapi specialist vara till hjälp för att avslöja möjliga orsaker.

Behandling

Behandling måste vara inriktad på de faktorer som kan vara att sänka sexuellt intresse. ofta kan det finnas flera sådana faktorer.

Vissa par kommer att behöva relation eller äktenskapet terapi innan fokus på att förbättra sexuell aktivitet. vissa par kommer att behöva lära sig att lösa konflikter och arbeta igenom skillnader i icke-sexuellt områden.

Kommunikation träning hjälper par lära sig att prata med varandra, visa empati, lösa meningsskiljaktigheter med lyhördhet och respekt för varandras känslor, lära sig att uttrycka ilska på ett positivt sätt, reservera tid för aktiviteter tillsammans, och visa tillgivenhet, för att uppmuntra sexuell lust.

Många par kommer också att behöva fokusera på sin sexuella relation. genom utbildning och par uppdrag, lär de sig att öka den tid de ägnar åt sexuell aktivitet. Vissa par kommer också att behöva fokusera på hur de kan sexuellt synsätt sin partner i mer intressant och önskvärt sätt, och hur man mer försiktigt och taktfullt nedgång en sexuell invit.

Problem med sexuell upphetsning eller prestanda som påverkar sexlust kommer att behöva åtgärdas direkt. En del läkare rekommenderar att behandla kvinnor med antingen grädde eller muntliga testosteron, ofta i kombination med östrogen, men det finns inga tydliga bevis ännu. det finns studier pågår tittar på möjliga utbyte av testosteron tillskott för kvinnor med minskad libido.

Förväntningar (prognos)

Störningar av sexuell lust är ofta svåra att behandla. de verkar vara ännu svårare att behandla hos män. om hjälp, få en remiss till någon som specialiserat sig på sex och äktenskapet terapi.

Komplikationer

När båda parter har nedsatt sexuell lust, kommer sexuellt intresse nivå inte vara ett problem i relationen. nedsatt sexuell lust, men kan vara ett tecken på hälsa av relationen.

I andra fall där det finns ett utmärkt och kärleksfull relation, får nedsatt sexuell lust orsaka en partner att känna sig sårad och avvisas. Detta kan leda till en känsla av harm och göra parter känna sig känslomässigt avlägsen.

Kön är något som antingen kan föra ett förhållande närmare varandra, eller långsamt köra sönder den. när en partner är mycket mindre intresserad av sex än den andra parten, och detta har blivit en källa till konflikt, bör de få professionell hjälp innan förhållandet blir ytterligare ansträngd.

Förebyggande

Ett bra sätt att förebygga ISD är att avsätta tid för icke-sexuellt intimitet. par som reserv tid varje vecka för samtal och för ett datum ensam utan barnen kommer att hålla en närmare relation och är mer benägna att känna sig sexuellt intresse.

Par bör också separata kön och kärlek, så att de inte kommer att vara rädd för att kärlek alltid kommer att ses som en uppmaning att ha sex.

Läsa böcker eller ta kurser i parets kommunikation, eller läsa böcker om massage kan också uppmuntra känslor av närhet. För vissa människor, läsa böcker eller titta på filmer med romantiskt eller sexuellt innehåll också kan uppmuntra sexuell lust.

Regelbundet avsätta "bästa sändningstid", innan utmattning sätter in, för både prata och sexuell intimitet kommer att förbättra närhet och sexuell lust.