Klaustrofobi

Det kommer en tid när även den närmaste familjer befinner sig för nära varandra. plötsligt verkar huset mindre, barnen är gnällig, slåss med varandra eller som beter sig på andra sätt. värre, är du redo att spricka och det står klart att din vanligtvis fredligt, vänligt hushåll är full av människor som önskar att de var överallt, men det - inklusive dig själv.

Det är dags att stiga upp och komma ut, råder martin Goldberg, MD, psykiater och chef emeritus i Thea råd för relationer. "Människor betalar för lite uppmärksamhet på behovet av att vara utanför, att vara aktiv, säger han.

 • Ta en promenad. "Det är ett bra sätt att vara ute och aktiva och träffa andra människor," Dr. Goldberg säger. (Om vädret är dåligt, gör din vandring på det lokala köpcentret.)

 • Planen mini-semester, som en helg eller dagsutflykt. att bryta upp en rutin som har blivit enformigt, Dr. Goldberg säger, du behöver nya saker att se fram emot.

 • Bjuda företag över. "Det skakar upp rollistan, och barn är alltid bättre betedde sig runt bolaget, säger han.

 • Skapa separata rymden: mammas utekväll. pappas eftermiddag ut. en utflykt med vänner till barnen.

  När väggarna börjar stänga in och gnällande börjar, "disciplin" kan helt enkelt visa era barn något nytt att göra, säger maurie d. Pressman, VD, grundare av Pressman centrum för sinne och kropp wellness i Philadelphia.

  "Det fanns en tid när vi berättade historier, när vi för att göra saker, istället för att bara sitta framför tv," säger Dr. Pressman. tygla dina barn med engagerande, fantasifulla sysselsättningar såsom konst och hantverk, problemlösning, tankeväckande spel eller hjälpa dig att laga mat, säger han.

  "Barn är en stor glädje," Dr. Pressman säger, "men de är mycket krävande. de behöver en kärleksfull miljö, men de behöver också disciplin."

  Om dina barn är yngre, en "time out" ofta arbetar för att återställa lugnet, säger Robert R. Prentice, MD, en karl av American Academy of Pediatrics.

  Tid outs bör vara en tråkig plats utan distraktioner, och barnet bör informeras i förväg hur lång time-out kommer att bli. dessa är särskilt effektiva om du har fler än ett barn och de kommer inte att sluta slåss, Dr. lärling säger. kan du separera dem och sätta dem i vardera time out.

Innehåll:

Symptom

Klaustrofobi


På engelska

Claustrophobia


Sjukdomar med symptomet