Frekventa öroninflammationer

öroninflammation är den vanligaste orsaken till earaches hos barn. De flesta ungdomarna har haft minst en sådan infektion med den tid de är 3 år gamla.

De infektioner utvecklas när bakterier eller virus infect vätska som ansamlas i mellanörat. uppbyggnaden orsakas av överbelastning som blockerar den naturliga kanalen (örontrumpeten) som gör att luft och vätska för att gå ut och in i mellanörat.

Symptom

Ett barn med en öroninfektion kan ha många symptom. Några av dem är:

 • Smärta. ett äldre barn kan berätta om ont i öronen, men en yngre man kan bara få irriterad och gråta. detta kan bli mer märkbar under matningen, eftersom suga och svälja kan orsaka smärtsamma tryckförändringar i mellanörat. ditt barn kan också ha mindre av en aptit och kan ha problem att sova på grund liggande kan öka smärtan.

 • Feber. barnet kanske inte har någon feber, eller kan ha en temperatur mellan något förhöjda (100 grader) till ganska höga (103-104 grader).

 • öra dränering. en gul eller vit vätska, eventuellt blod färgade, kan rinna ut ur barnets öra. Detta betyder i allmänhet att trumhinnan har brustit.

 • Hörsvårigheter. ett barn med en öroninfektion kan ha svårt att höra, och problemet kunde fortsätta under flera veckor efter infektionen försvinner. titta för följande beteendeförändringar som kan signalera att den unge inte är höra bra: tala tyst, säger "va?" eller "vad?" mer än vanligt, som inte svarar på ljud, med mer språk svårt att förstå i bullriga rum och vrida upp tv eller radio högre än vanligt. kontakta din barnläkare om ditt barn har problem med hörseln. att kunna höra och lyssna till andra prata hjälper ett barn lär sig tal och språk. Detta är särskilt viktigt under de första levnadsåren.

  Behandling

  Flesta öroninflammationer klara upp på egen hand. smärta vanligen subsides inom en dag eller två. clearing vätska från örat kan ta upp till två veckor experter säger. Om din barnläkare föreskriver ett antibiotikum, men se till att du ger unge hela receptet. Om du stoppar medicin för tidigt kan vissa bakterier fortfarande finnas och orsaka problemet återkommer.

  Att lindra barnets smärta, kan läkaren rekommendera en over-the-counter, icke-aspirin medicin, till exempel paracetamol eller ibuprofen, och föreslår att vi varm (inte het) komprimerar mot den unges öron.

  Du bör också hålla barnet sitta upp så mycket som möjligt, vilket kan bidra till att minska trycket på mellanörat och lindra smärta. en extra kudde under natten kan också hjälpa ett äldre barn. använd aldrig kuddar i en krubba.

  Förebyggande behandling

  Att förhindra kroniska öroninfektioner kan din barnläkare rekommenderar att ditt barn ta antibiotika under en längre tid. dessa läkemedel vanligtvis i en låg dos och tas en eller två gånger om dagen. trots att barnet fortfarande kan drabbas av infektioner, kommer de inträffar troligen mindre ofta. hos barn med allergier får dagligen antihistaminer eller slemhinneavsvällande medel minska förekomsten av infektioner.

  Annan typ av förebyggande behandling är en poliklinisk operation där små rören in genom trumhinnorna. Detta upprätthåller lika tryck på båda sidorna av trumhinnan och gör öronen för att avloppet.

Innehåll:
 1. Symptom
 2. Behandling
 3. Förebyggande behandling

Symptom

Frekventa öroninflammationer


På engelska

Frequent Ear Infections


Sjukdomar med symptomet