Feber av okänd orsak

Definition

Feber av okänt ursprung (FUO) hänvisar till att det finns en dokumenterad höjning av kroppstemperaturen under en viss tid, som en orsak inte har hittats efter grundläggande medicinsk utvärdering. FUO kategoriseras som klassisk, förvärvade sjukhus FUO, FUO förknippas med lågt antal vita blodkroppar (immunsuppression) och HIV-associerade (AIDS-relaterade) FUO.

Beskrivning

Feber, en förhöjning av normal kroppstemperatur, är en naturlig reaktion i kroppen som hjälper kämpa främmande ämnen, till exempel mikroorganismer (bakterier och virus), parasiter och svampar, och toxiner. kroppstemperaturen bestäms av värmeregleringssystemen centrum, som ligger i ett område i hjärnan som kallas hypotalamus. kroppstemperaturen inte är konstant hela dagen, men egentligen är lägst kl 6 och högsta omkring 4 till 06:00 temperaturen varierar också i olika regioner av kroppen, till exempel rektal och temperaturer urin är ungefär en grad Fahrenheit högre än oral temperatur, och rektaltemperatur är högre än urin. vissa normala förhållanden kan också påverka kroppstemperatur, såsom mat intag, ålder, graviditet och vissa hormonella förändringar.

ämnen som orsakar feber kallas pyrogener, som kan vara antingen exogena (ursprung utanför kroppen, till exempel bakterietoxiner) eller endogena (bildas av kroppens egna celler som svar på en extern stimulans, t.ex. en bakteriell toxin). Forskare har upptäckt att det finns flera endogena pyrogener, var och en består av små grupper av aminosyror, byggstenarna i proteiner. när dessa naturliga pyrogener, som kallas cytokiner, injiceras i människor, feber och frossa utvecklas inom en timme. interferon, tumörnekrosfaktor och olika interleukiner är de stora feber-producerande cytokiner.

I den komplexa process som producerar feber, cytokiner orsaka värmeregleringssystemen centrum i hypotalamus för att återställa normal temperatur. kroppens första svar är att bevara värme genom vasokonstriktion, en process där blodkärlen trånga och förhindra värmeförlust från huden och på andra håll. denna process ger enbart temperatur med två till tre grader. vissa beteendeinriktade aktiviteter förekommer också, som att lägga mer kläder och försöka skapa en varmare omgivning. om hypothalamus kräver mer värme, inträffar frossa.

Det är möjligt för ett barn med FUO att sprida infektion eller sjukdom till andra individer, särskilt om en smittsam organism är den bakomliggande orsaken. Om ett barn har FUO, är det bäst att minska kontakten med andra små barn eller nedsatt immunförsvar familjemedlemmar tills orsaken till febern har identifierats.

Demografi

Feber av okänt ursprung kan förekomma i någon, man eller kvinna, oavsett ålder som helst beroende på exponering för smittsamma organismer som bakterier eller virus eller andra orsaker till sjukdom, såsom svampar, parasiter, eller toxiner eller med de underliggande autoimmun eller allergisk villkor. eftersom den underliggande orsaken till feber är oftast registreras som diagnos, noggrann statistik för de där med FUO är inte tillgängliga.

Orsaker och symptom

Det finns många möjliga orsaker till FUO, i allmänhet dock kan en diagnos hittas. den vanligaste orsaken till FUO är fortfarande infektion, men andelen har minskat i början av 2000-talet. tuberkulos är fortfarande en viktig orsak, speciellt när det sker utanför lungorna. minskningen i infektioner som en orsak till FUO beror delvis på förbättrad kultur tekniker som möjliggör mer exakt identifiering av organismer och därför mer lämplig behandling. Dessutom har framstegen inom diagnostisk teknik gjort det lättare att identifiera icke-infektiösa orsaker. till exempel var tumörer och autoimmuna sjukdomar med 2004 lättare att diagnostisera. en autoimmun sjukdom är något som uppstår när kroppens immunförsvar angriper sina egna vävnader som om den vore främmande. detta händer när immunförsvaret inte känner igen proteinmarkörer (antigener) på sin egna celler. I vissa fall kan reaktioner på mediciner kan också orsaka långvarig feber.

I cirka 10 procent av fallen finns ingen bestämd orsak hittats. i ytterligare 10 procent ", KONSTLAD febrar" (antingen själv inducerad eller ingen feber alls) identifierats.

Allmänna konstitutionella symptom brukar uppträda tillsammans med feber, inklusive muskelvärk och smärta (myalgi), frossa och huvudvärk. ibland symptom såsom utslag föreslå en allergisk reaktion.

När att ringa doktorn

Ett spädbarn under tre månader bör ses som snart av en barnläkare som möjligt om en feber utvecklas. Om ett barn eller äldre barn har feber i mer än en dag eller två (48 till 72 timmar), med eller utan andra symptom, bör barnläkaren konsulteras så att en tidig diagnos kan ställas och behandling påbörjats. är det särskilt viktigt att titta efter tecken på uttorkning, särskilt om barnet inte dricker vätskor eller verkar alltför sjuka för att dricka. ett gråtande barn med feber kan ha smärta i samband med ett särskilt villkor och ska ses som barnläkare så snart som möjligt.

Diagnos

Några symptom i medicin innebär en sådan diagnostisk utmaning som feber. Men om en noggrann, logisk och noggrann utvärdering görs, i allmänhet den bakomliggande orsaken kan diagnostiseras. barnets medicinska historia är först granskas tillsammans med resor, sociala och familjens historia, vilket kan avslöja viktiga ledtrådar.

Det första steget är medicinskt för att söka efter en smittsam sak. hud och andra screeningtester för sjukdomar som tuberkulos och undersökning av blod, urin och avföring i allmänhet anges. antikroppar mot ett antal smittämnen kan mätas, och om antikroppar stiger kan de peka på en aktiv infektion. I vissa fall kan en febril agglutinationsprov göras för att upptäcka förekomst i blodet av vissa smittsamma organismer som kan stimulera immunförsvaret att producera antikroppar som kallas febril agglutinins. testet hjälper diagnostisera eller bekräfta vissa febril sjukdomar som är kända för att vara associerade med feber agglutinins. Dessa kan innefatta.

  • Brucellos, en typ av infektion orsakad av bakterier som tillhör släktet Brucella och kännetecknas av återkommande feber, svettningar, frossa, värk och depression
  • Rickettsia infektioner, en grupp av sjukdomar orsakade av bakterien rickettsier
  • Salmonella, som orsakas av salmonellabakterier och präglades av illamående och svår diarré
  • Tularemi, även kallad harpest, en bakteriell infektion som kännetecknas av hög feber och svullna lymfkörtlar

Olika x-ray studier är av värde och kan utföras, särskilt om organismer identifieras som kan tyda inblandning av bukens organ. avbildningstekniker, såsom ultraljud, datortomografi (CT-scanning) och magnetisk resonanstomografi (MRT) kan utföras. dessa hjälper läkarna att undersöka områden som en gång var tillgänglig endast genom kirurgi. Dessutom har nya studier med radioaktivt material (nukleärmedicin) kan identifiera områden med infektion och inflammation tidigare nästan omöjligt att hitta, även med kirurgi.

Avlägsnande och mikroskopisk undersökning av små bitar av vävnad (biopsi) från misstänkta områden finns på ett x-ray examen kan utföras av antingen traditionella eller nyare kirurgiska metoder. material som erhållits genom biopsi undersöks sedan med en patolog för att leta efter ledtrådar till orsaken till feber. tecken på infektion, tumör eller andra sjukdomar kan hittas på detta sätt. delar av biopsi är också skickas till laboratoriet för kultur i ett försök att odla och identifiera en smittsam organism.

Feber hos en person med hiv, primär immunbrist, senare transplantation, på kemoterapi, eller någon annan som är immunsupprimerade är ett särskilt svårt problem, eftersom dessa patienter ofta lider av många ovanliga infektioner. HIV i sig är en potentiell orsak till feber.

Behandling

De flesta barn som genomgår utvärdering för FUO inte får behandling förrän en tydlig orsak hittas. antibiotika eller läkemedel för att undertrycka en feber som antipyretika (paracetamol) eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) endast kommer att dölja den verkliga orsaken. gång läkarna är övertygade om att det inte finns någon smittsam orsak, kan de rekommendera mediciner som paracetamol, NSAID eller kortikosteroider för att minska inflammation och minska konstitutionella symptom. föräldrar rekommenderas att inte ge barn acetylsalicylsyra mot feber på grund av en biverkning som kallas Reyes syndrom, som kan orsaka leversvikt. vätskor fylls på genom att ha barnet konsumera klara vätskor. ett barn för sjuka för att dricka kan läggas in på sjukhus och ges vätska intravenöst.

Utveckling av FUO i vissa inställningar, t.ex. vid ett förvärv av patienter på sjukhus eller hos immunsupprimerade individer med ett lågt antal vita blodkroppar, behöver ofta snabb behandling för att undvika allvarliga komplikationer. alltså i dessa fall antibiotika kan ges efter ett minimalt antal diagnostiska undersökningar. gång testresultaten är kända och orsakande organismerna, behandling kan justeras på lämpligt sätt.

Alternativ behandling

Utövare av komplementär medicin rekommendera örter för att behandla feber. te som gjorts med kattmynta, lobelia, maskros och kommer att minska feber eller kattmynta te lavemang ges dagligen. vila rekommenderas och stora mängder av klara vätskor att spola ut toxiner och bidra till att förhindra uttorkning. Vissa jurister rekommenderar att du låter en feber ha sin gång eller kyla kroppen med coola svamp bad.

Stödja immunsystemet är ett sätt att hjälpa till att undvika smitta av exponering för bakterier, virus och toxiner som en potentiell källa till feber. gröna drinkar gjorda med yngre korn tros att rena blodet och leverans klorofyll och näringsämnen för att upprätthålla frisk vävnad. Eftersom stress är kända för att producera biokemiska att minska vita fungerande blodkroppar, är det viktigt att få tillräckligt med sömn och minska stressen för att hålla immunförsvaret fungerar väl. terapeutisk massage, yoga och andra typer av program för att minska stressen finns i de flesta samhällen.

Prognos

Utsikterna för barn med FUO beror på orsaken till feber. om den grundläggande sjukdomen är lätt att behandla och kan hittas ganska snabbt, är potentialen för ett botemedel ganska bra. En del barn kan fortsätta att ha en förhöjd temperatur stadigt eller periodvis under sex månader eller mer. Om ingen allvarlig sjukdom hittas, finns mediciner såsom NSAID används för att minska effekterna av feber. noggrann uppföljning och omvärdering rekommenderas i dessa fall.

Förebyggande

Även FUO faktiskt inte kan hindras eftersom källorna är okända, kan immunförsvaret stärkas för att undvika smitta från bakterier, virus och toxiner. flera näringstillskott rapporteras hjälpa till att bygga immunförsvaret. Dessa inkluderar vitlök (innehåller de viktigaste spårämnet germanium), acidophilus essentiella fettsyror (som finns i linfrö olja, jättenattljusolja och fiskoljor), hav grönsaker som kelp, att leverera naturliga bakterier i mag-tarmkanalen, och vitamin A och c, båda kraftfulla antioxidanter som förbättrar immunförsvaret och ökar motståndskraften mot infektioner. Zink är ett annat näringsämne viktigt att immunsystemet fungerar.

Näringsmässiga oro

Immunsystemets funktion kräver intag av vissa viktiga näringsämnen och undvika andra som hämmar immunitet. en diet som förbättrar immunsystemet fungerar ingår färska frukter och grönsaker, så många äts råa som möjligt för att tillhandahålla nödvändiga enzymer, fullkornsflingor korn, råris, och fullkorn pastafor viktiga vitaminer, mineraler och fibrer samt icke-kött proteinkällor såsom nötter, frön, tofu, baljväxter (bönor) och ägg. fisk, fågel, och magert kött kan konsumeras i små mängder. sötsaker, särskilt om sötad med raffinerat socker, bör minskas eller undvikas helt. en kost rik på fett och bearbetade livsmedel gjorda med raffinerat mjöl och socker kan faktiskt hämma immunsystemet. alkohol och koffein bör undvikas.

Föräldrarnas oro

När FUO är närvarande, kan föräldrar vara oroliga för att effektiv behandling kommer att försenas genom att vänta på en diagnos, vilket kan bero på att vänta på resultaten av diagnostiska tester. beroende på omfattningen av feber, hålla barnet lugnt och i sängen är nog rekommenderas tills alla resultat är tillgängliga och en slutgiltig diagnos ställs. Läkaren kommer utan tvekan att rekommendera att ge klara vätskor så ofta som möjligt för att undvika uttorkning av hög kroppstemperatur. efter tester har utförts, kan läkaren rekommendera febernedsättande läkemedel såsom paracetamol eller ibuprofen. om febern är hög nog för oro får läkare ordinera ett bredspektrumantibiotikum som initial behandling snarare än att vänta på resultaten av alla de diagnostiska tester. Om resultaten är tillgängliga kommer läkaren förskriva sannolikt en ny medicin som är lämpligast för diagnos.

Nyckelbegrepp

Förvärvat immunbrist syndrom (AIDS)-en sjukdom som orsakar infektion med humant immunbristvirus (HIV) som angriper immunförsvaret.

Antibiotika-läkemedel som är avsedda att döda eller hämma tillväxten av de bakterier som orsakar infektioner.

Antikropp-ett speciellt protein som kroppens immunförsvar som ett försvar mot främmande material (bakterier, virus, etc.) som kommer in i kroppen. Det är unikt utformade för att attackera och neutralisera specifikt antigen som utlöste immunsvaret.

Antigen-ett ämne (vanligtvis ett protein) identifierats som främmande av kroppens immunförsvar, utlöser frisättning av antikroppar som en del av kroppens immunförsvar.

Datortomografi (CT)-en avbildande teknik där tvärsnittsstudie röntgenstrålning av kroppen sammanställs för att skapa en tredimensionell bild av kroppens inre strukturer, även kallad beräknas axiella tomografi.

Kultur-en provning där ett urval av kroppsvätska är placerad på material speciellt framtaget för att växa mikroorganismer. en kultur används för att lära sig vilken typ av bakterie som orsakar infektion.

Immunosuppression-tekniker som används för att förhindra transplantat avstötning av mottagarens immunsystem.

Magnetisk resonanstomografi (MRT)-en bildteknik som använder en stor rund magnet och radiovågor för att generera signaler från atomer i kroppen. Dessa signaler används för att konstruera detaljerade bilder av inre organ strukturer och organ, inklusive hjärnan.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID)-en grupp av läkemedel, inklusive acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen, som vidtas för att minska feber och inflammation och lindra smärta. de arbetar främst genom att störa bildandet av prostaglandiner, enzymer inblandade i smärta och inflammation.

Toxin-ett giftigt ämne som produceras vanligen i form av en mikroorganism eller växt.

Ultraljud-ett medicinskt test där ljudvågor riktas mot interna strukturer i kroppen. som ljudvågor studsar den interna strukturen, skapar de en bild på en videoskärm. ultraljud används ofta för att diagnostisera missbildningar, gallsten, hjärtproblem och tumörer. även kallad ultraljudsundersökningar.

Se även HIV-infektion och aids, reumatisk feber.

Böcker

Hö, William. nuvarande barn diagnos och behandling. New York: McGraw Hill, 2002.

Matten, nåd. feber av okänt ursprung. Durham, NC: ostron flod Press, 2001.

Organisationer

American Medical Association. 515 n. State St., Chicago, IL 60612. webbplats:.

Centers for Disease Control och prevention. 1600 Clifton rd., NE, Atlanta, GA 30333. webbplats:.

Webbplatser

Chan-Tack, Kirk M., och John Bartlett. "Feber av okänt ursprung." emedicine, 17 November 2004. tillgänglig online på(Nås november 18, 2004).

L. lee culvertdavid kaminstein, MD