Central fetma

Det finns ett talesätt om vad som är viktigt i fastigheter: location, location, location. Detsamma gäller för din personliga fastigheter. när du tittar i en spegel, där ser du extra pounds?

Vägning för mycket är skadligt, men läget för dessa extra pounds kan förvärra risken. enkelt uttryckt, extra vikt runt mitten gör att du större risk för hjärtsjukdomar.

"För både män och kvinnor, bär bukfett den största hälsorisken, säger James M. Rippe, MD, docent i medicin vid Tufts University School of Medicine och författare till 26 hälso-och fitness böcker, inklusive den friska hjärtat för dummies. han säger det så kallade äppelformade kropp är farligare eftersom bukfett celler orsaka större metabola förändringar. dessa förändringar kan innehålla insulinresistens (en föregångare till diabetes) och en snabbare hjärtslag.

Body mass index (BMI) har blivit det vanliga sättet att lära sig hälsosam vikt för din längd. I allmänhet kan BMI avgöra exakt om du har normal vikt, eller om du är överviktiga eller feta, men beräkningen är inte perfekt. Om du är mycket muskulös, men med lite kroppsfett, till exempel, kan ditt BMI indikera felaktigt att du är överviktiga eller feta. andra människor kan ha ett normalt BMI, men fortfarande överviktig.

Dr. Rippe säger att det är ett mindre tekniskt sätt att ta reda på om du är för fet, och det är med stöd av en studie han har skrivit tillsammans i ett tillägg till tidskriften fetma forskning. "Midjemått är den bästa prediktorn för risken för hjärtsjukdom, säger han.

Här är allt du behöver för att lära din midjemått: en plast måttband och en halv-nakna kropp. "Det är en enkel mätning att ta, men mindre än 1 procent av läkarna ta det," Dr. Rippe beklagar.

Oavsett längd, om midjan åtgärder mer än 37 inches för en man och mer än 31,5 inches för en kvinna, är det dags att tänka på ett viktminskningsprogram, Dr. Rippe säger. "Du behöver inte vänta på att komma till den punkten", tillägger han. "Ju högre nummer, desto större är risken. Det finns ingen fribiljett om det är något under."

Mäta midjan

  • Placera en plast måttband runt midjan. det är inte där du bär i bältet - din faktiska midjan faller en tum eller två nedanför naveln för de flesta.

  • Stå normalt. Sug ej i tarmen.

  • Mäta den största cirkel runt kroppen mellan naveln och höfterna.

    Om din midja är mer än 37 inches för en man eller mer än 31,5 inches för en kvinna, fråga din läkare om alternativ viktminskning.

Innehåll:
  1. Mäta midjan

Symptom

Central fetma


På engelska

Central Obesity


Sjukdomar med symptomet