Avsaknad av reflexer

Vad händer när din vårdgivare kranar på ditt knä med en gummiklubba? benet sparkar framåt, till synes på egen hand. och i en mening, har benet en egen vilja - i ryggraden.

När klubba träffar ditt knä, sträcker den senan strax under knäskålen. som orsakar en signal att färdas längs en nerv till din ryggrad, där ett väntande motorneuron sänder ut en automatisk kommando för att kontraktet muskeln bifogas senan, enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke (NINDS). när muskeln kontrakt, ger benet en kick.

Du är född med en sådan "fastprogrammerade" reflexer. de flesta ligger i ryggraden, men några är i motorn i hjärnan. de arbetar för att skydda kroppen från skada. och de utgör även grunden för mer komplicerade fysiska aktiviteter, som att stå, gå eller cykla.

Din hjärnas roll

Din hjärna blir involverad genom att ändra och finjustera reflex åtgärder. till exempel när du snubblar och faller, automatiskt reflexer kommando dina händer och armar för att nå ut och bryta ditt fall. musklerna drar ihop hela kroppen för att minimera skador. Men om du bar en ovärderlig objekt, säg, en Ming vas? skulle du släppa vas för att kunna använda dina händer för att bryta falla?

Inte nödvändigtvis, säger experterna. inom 10 till 30 millisekunder efter utlösning, skulle det medvetna motor centra i hjärnan ta kontroll över hösten, som väger möjligheterna att bryta den vasen kontra bryta nacken.

Om objektet i dina händer är tillräckligt viktigt för dig, kan du ändra reflex och hålla ett grepp om vasen.

Modifiera reaktionstid

Reflexer spelar en roll i reaktionstid. Vissa människor föds med snabbare reflexer. elektriska impulser resa faktiskt snabbare genom sina nerver. men du kan också påskynda nervledning genom träning.

En fotbollsspelare, till exempel, kan förbättra sin löpning eller sparkar, och i processen, kan hans knä ryck bli snabbare. men dessa typer av förbättringar är specifika för verksamheten. en fotbollsspelare fötter och ben kan utvecklas snabbare nervledning än genomsnittet. men om samma fotbollsspelare var att delta i en tävling i finger hastighet med en klassisk pianist, skulle pianisten vinna, fällt.

Den verkliga nyckeln till reaktionstiden är praxis. genom att upprepa samma rörelser, du gör dem nästan automatiskt. Det är därför professionell baseball-spelare kan dyka för att fånga en fräsande rad enhet. och det är också därför som en gång du lär dig att cykla, du aldrig glömmer.

Dessa åtgärder är inte klassisk reflexer, men med så mycket praktik, dina rörelser nästan imitera en reflex, säger experterna. de är motoriska färdigheter som har etsat in i nerver och hjärna, så att dessa motor vägar är nästan reflexmässigt.

Reflexer och ålder

Reflexer gör långsamt med åldern. fysiska förändringar av nervtrådar långsamma hastigheten på överledning. och de delar av hjärnan som styr motorisk kontroll förlora celler över tiden. men effekten av ålder på reflexer och reaktion varierar enormt från person till person. Du kan faktiskt bromsa - till och med vända - effekterna av åldrande genom att vara fysiskt aktiva.

Lyssna till gamla ordspråket: om du inte använder det, förlorar du den.

Innehåll:
  1. Din hjärnas roll
  2. Modifiera reaktionstid
  3. Reflexer och ålder

Symptom

Avsaknad av reflexer


På engelska

Absent Reflex


Sjukdomar med symptomet