Andnöd vid vilande

En av de tidigaste symptom på hjärtsvikt är andfåddhet. ditt hjärta kan inte fungera tillräckligt bra för att pumpa ut blodet ur ditt hjärta, och detta orsakar blod att backa upp i kärlen lungan blodet. vätska då läcker från blodkärlen till luftblåsor i lungorna. Detta gör det svårt för syre att komma in i blodet, vilket orsakar andnöd.

Du kan uppleva andnöd vid ansträngning, till exempel när man klättrar i en trappa, eller i vila - även på natten när de sover.

Du kan göra flera saker för att hjälpa dig andas lättare:

  • äta en hälsosam kost och undvika salt. detta kommer att minska mängden vätska kroppen behåller.

  • Uppmärksam på vad din kropp säger till dig. om du blir trött under en aktivitet, stanna och vila. du kan alltid skjuta avslutar en uppgift som bär dig.

  • Sova med flera kuddar stöttas bakom huvudet och axlarna för att göra det lättare att andas på natten. om du märker att du behöver använda många kuddar för att hjälpa dig andas bekvämt, kontakta din läkare.

  • Tala med din läkare om vilken nivå av aktivitet är lämplig för dig. Din läkare kan hjälpa dig bedöma vad du kan och inte kan göra.

  • Arbeta med din läkare för att utveckla en aerob träning programmet och sedan motion varje dag. Detta kommer att stärka både ditt hjärta och lungor och för att minska mängden vätska som sipprar in i lungorna.

    Andfåddhet kan vara ett allvarligt problem. om du märker en plötslig försämring eller du känner dig andfådd i vila när du aldrig förr har, ring din läkare omedelbart.

Innehåll:

Symptom

Andnöd vid vilande


På engelska

Shortness of Breath at Rest


Sjukdomar med symptomet